Ohjeita vaurio- ja kolaritapauksen varalle

Sattuiko tien päällä onnettomuus? Tässä sinulle ohjeita, kuinka vauriotilanteessa kannattaa toimia!

Minulle sattui kolari toisen auton kanssa. Miten toimin?  

Selvitä aluksi, tapahtuiko kolarissa henkilö- tai eläinvahinkoja. Tällöin on aina soitettava hätänumeroon. Mikäli henkilövahinkoja ei tapahtunut, selvitä, millaisia vaurioita kolari aiheutti mukana olleisiin autoihin. Vaikka näkyviä vaurioita ei olisikaan, autot on aina hyvä käyttää tarkistuksessa, jotta tapahtuneesta ei aiheudu ongelmia myöhemmin. Mikäli kolarin aiheuttajasta on epäselvyyksiä tai tilanne vaikuttaa muuten hankalalta, paikalle on hyvä kutsua poliisi. Näin varmistetaan, että vahinkoilmoitus tulee varmasti tehtyä, ja autot saadaan korjattua kolarinaiheuttajan vakuutuksesta. Mikäli olit itse aiheuttavana osapuolena, voit hoitaa vahinkoilmoituksen puhelinsoitolla tai verkkopalvelussa omaan vakuutusyhtiöösi. Tarvittaessa avustamme sinua vahinkoilmoituksen tekemisessä. Mikäli kolarinaiheuttaja on toinen osapuoli, voit käyttää autosi arvioitavana meillä. Korjaus pystytään aloittamaan, kun vastapuoli on tehnyt vahinkoilmoituksen omaan vakuutusyhtiöönsä. Huoltohenkilökuntamme ohjeistaa sinua mielellään lisää.  

Mistä tiedän, mihin minun täytyy soittaa kolaripaikalla?  

Mikäli kolarissa on tapahtunut henkilövahinkoja, on aina soitettava hätänumeroon. Jos on epäilys, että kolarin aiheuttaja on ollut päihteiden vaikutuksen alainen tai tilanne vaikuttaa muuten epäselvältä, on paikalle hyvä kutsua poliisi. Emme suosittele sopimaan onnettomuuspaikalla käteiskorvauksesta vastapuolen kanssa. Voit myös soittaa päivystysnumeroomme, niin ohjeistamme sinua lisää.  

Autoni tarvitsee hinauksen kolaripaikalta korjaamolle. Miten toimin?  

Useimmat kaskovakuutukset korvaavat vakuuttamasi ajoneuvon hinauksen lähimpään korjaamoon onnettomuuden sattuessa, mutta tarkemman tiedon oman vakuutuksesi kattavuudesta saat vakuutusyhtiöstäsi.  

Mistä voin varmistaa vakuutukseni kattavuuden?  

Voit olla yhteydessä omaan vakuutusyhtiöösi tai katsoa vakuutuksen kattavuuden suoraan vakuutusyhtiösi verkkopalvelusta.

OPLähitapiola | IfVolvia  

Milloin voin tuoda autoni vahinkotarkastukseen?  

Voit tuoda autosi vahinkotarkastukseen heti onnettomuuden jälkeen. Sinun ei tarvitse varata korjaukseen erikseen aikaa. Teemme tarkastuksen ja otamme valokuvat vaurioista jo valmiiksi. Korjausaika voidaan varata heti, kun vakuutusyhtiö on avannut tapauksen omaan järjestelmäänsä. Mikäli vastapuoli on aiheuttanut onnettomuuden, häntä kannattaa pyytää tekemään vahinkoilmoitus mahdollisimman pian onnettomuuden jälkeen.  

Miten varmistan liikkumiseni korjauksen aikana?  

Mikäli vahinko on vastapuolen aiheuttama, voit tehdä vakuutusyhtiöön käyttötarveselvityksen auton tarpeestasi korjauksen aikana. Näin sijaisauto saadaan laskutettua vastapuolen vakuutuksesta. Mikäli kolari on sinun aiheuttamasi, voit kysyä kaskovakuutuksesi kattavuuden omasta vakuutusyhtiöstäsi. 

OPLähitapiola | IfVolvia   

Milloin ja mihin maksan omavastuuosuuden?  

Omavastuun maksat samalla, kun noudat autosi korjauksesta. Summa maksetaan normaalisti huollon asiakaspalvelijalle. Sinun ei tarvitse olla asiasta erikseen yhteydessä vakuutusyhtiöön.  

Mistä tiedän, milloin korjaus on valmis?  

Annamme sinulle etukäteen arvion korjauksen kestosta. Mikäli aikataulu viivästyy, ilmoitamme sinulle hyvissä ajoin, jotta korjauksesta aiheutuisi sinulle mahdollisimman vähän päänvaivaa.  

Mitä jos autooni tulee kolarin jälkeen vika? 

Mikäli autoon ilmenee korjauksen jälkeen vikoja, jotka saattavat liittyä kolariin, voit olla yhteydessä meihin, niin selvitämme asian.