Pakkanen puree auton akkuun - toimi oikein polttoainetoimisen lisälämmittimen kanssa.

Polttoainetoiminen lisälämmitin on mukava varuste talvipakkasilla, mutta sitä kannattaa käyttää harkiten. Lämmitin syö autosi akkua, ja kuormitus on selkeästi suurempaa kovilla pakkasilla. Mitä kylmempää on, sitä vähemmän tehoa akussa on jäljellä. Vaikka autolla lähdettäisiin ajamaan, kylmä akku ei heti kykene ottamaan vastaan laturilta tulevaa virtaa.

Aja vähintään yhtä kauan, kuin lisälämmitin on käynnissä

Jotta akku latautuisi, autolla pitää ajaa vähintään yhtä paljon, kuin akusta on otettu virtaa.


Akku ei lataudu hetkessä

Kun autolla lähdetään ajamaan, kylmä akku ei heti kykene ottamaan vastaan laturilta tulevaa virtaa. Akku latautuu sitä mukaa, kun autolla ajaa. Jos lisälämmitin ja auton oma tuuletin ovat kuluttaneet virtaa esimerkiksi 20 minuuttia ennen liikkellelähtöä, kylmä akku ei vartissa lataudu yhtä paljon, kuin se menettää virtaa.


Tutustu autosi lämmittimen käyttöohjeeseen

Auton käyttäjän on myös syytä lukea tarkoin oman lämmittimensä käyttöohje sekä oman autonsa käsikirjasta kaikki lämmittimen käyttöä koskeva informaatio. Se kannattaa, sillä silloin voi välttyä monilta kylmyyden aiheuttamilta pulmilta.


Lämmitin rikki? 

Pakkasen kiristyessä valmiiksi lämmitetyllä autolla liikkuminen on mukavampaa. Mikäli lämmittimesi ei toimi, ota yhteyttä niin paikannamme vian ja teemme sinulle korjausarvion. 

LISÄLÄMMITTIMEN KORJAUSHUOLTO alk. 464 € 

sis. vikakoodien luku ja nollaus, komponentien toiminnan tarkastus, akun tarkastus ja lisälämmittimen käyttötuntien tarkastus ja poltinyksikön uusinta. Lisätyöt veloitetaan erikseen. Kysy tarjous omaan autoosi!


Ennaltaehkäise auton hyytyminen 

Ylläpitolaturi pitää autosi akun toimintakunnossa. Laturin avulla varmistat, että autosi akku ei hyydy kesken ajon, vaikka ajaisit lyhyttäkin matkaa.

YLLÄPITOLATURIN ASENNUS alk. 375 €  


VARAA HUOLTO >> 


Jos autosi hyytyy tien päälle...

Kovat pakkaset purevat jokaiseen autoon. Jos matkasi keskeytyy, me autamme sinua. Voit soittaa päivystysnumeroomme milloin vain. Myös Volvo Tiepalvelu auttaa sinua.

Autosalpa Päivystys puh. 020 7799 611
Volvo Tiepalvelu puh. 0800 13600


Yllä mainitut hinnat ovat esimerkkihintoja, ja tarjoukset koskevat seuraavia diesel-moottorilla varustettuja autoja: vm. 00-07 (S60, V70, XC70), vm. 01-06 (S80), vm. 00-2009 (XC90). Kysy tarjous omaan autoosi!