Voisin suositella Renault Kadjaria kaverille

29.12.2015 · Piia Lipola

Testikuljettajan matkassa (renault KADJAR)

3.8

Kuljettajan yleisarvosana testiautolle

renault KADJAR

Pääsin testaamaan uutta Kadjaria viikonlopun ajan. Ensivaikutelma autosta oli upea. Muotoilu on ihan selkeästi ranskalaisten laji – auto on nykyaikaisen virtaviivainen ja tyylikäs niin sisältä kuin ulkoa. Auton väri oli uusinta uutta, ja kieltämättä miellytti silmää.

Käännökset sujuvat sukkelaan

Kuskin paikalle oli mukava istahtaa: istuimet ovat sopivan pehmeät sekä tukevat. Penkin sai myös riittävän ylös ja eteen, jolloin lyhytkin kuski näkee hyvin autosta ulos kurkottamatta polkimille. Ratti tuntui käsiin miellyttävältä, varsinkin kun sen kääntämiseen ei tarvinnut käyttää voimaa. Auto kääntyy kokonaan ympäri hyvin pienessä tilassa, jolloin käännökset sujuvat sukkelaan.

Tekniikka teki ajamisesta mukavampaa

Auto on täynnä hienouksia, joista sisäänrakennettu navigointi, USB-portit ja luettavat ohjeet kojetaulussa ovat vain muutamia esimerkkejä. Kosketusnäytöllinen sovellustenhallinta toimi helposti, ja sisälsi vaikka mitä. Kännykkä oli helppo parittaa mediasoittimen kanssa Bluetoothin kautta, ja niinpä autossa kuunneltiin musiikkia puhelimelta. Stereoissa riitti ääntä ja bassoa ihan kunnolla, ja pihalla olisikin voinut pitää diskon maksimivolyymeilla.

Stereoissa riitti ääntä ja bassoa ihan kunnolla, ja pihalla olisikin voinut pitää diskon maksimivolyymeilla.

Luuri oli myös erittäin kätevä ladata suoraan USB-portista. Navigointilaitteessa oli ”puhuva ihminen”, mikä oli tietysti vain plussaa. Kuuliainen kuski toki harkitsee, kuinka paljon kosketusnäyttöjuttuja käyttää ajaessaan, sillä viehän se huomiota pois ajamisesta. Kojetaulu näytti myös suoraan ohjeita, miten toimia, esim. ”Paina kytkin ja Start…” Kun ajon päätteeksi sammuttaa auton, se antaa arvion ajetusta matkasta. Ihan tuli autokouluajat mieleen. Sen jälkeen kun kukaan ei ole arvioinut ajotaitoani. Palautteen saaminen välittömästi ajon jälkeen saattaa myös vaikuttaa positiivisesti seuraavan kerran ajomatkaan.

Valot olivat mieluisa yllätys

Auton valovarustelu sai naiskuskin hymyilemään. Kun sammutin auton pimeällä, kattovalot syttyivät saman tien. Valot ovat nykyaikaisia ledejä. Ne valaisevat todella hyvin pimeässä, ja ne on sijoitettu järkevästi istumapaikkojen läheisyyteen eikä vain keskellä kattoa, kuten joskus muistamme olleen.

Auton valovarustelu sai naiskuskin hymyilemään.

Pitkät ajovalot olisivat voineet näyttää reilummin maantieajossa, mutta toki autoihin saa hankittua lisävaloja. Käytin ajaessani paljon ”auto”-valotoimintoa. Silloin ”auto tietää” kuinka paljon valoja se käyttää esim. päiväsaikaan. Toisaalta, maaseudulla illan hämärtyessä tämä toiminto ei antanut minun laittaa pitkiä päälle, vaan sitten käänsin valitsimen normaaliin valojen asentoon ja käyttelin jo pitkiäkin.  Auton mielestä ei siis kai vielä ollut tullut tarpeeksi hämärää.

Matkustamossa oli tilaa riittävästi

Auton tilat on tehty isoiksi ja jalkatilaa on jokaiselle riittävästi. Takaluukku sopii monenlaisen tavaran kuljettamiseen, ja sen välipohjassa kulkevat pienemmät, muuten kaikkialla pyörivät tavarat järjestyksessä. Meidän perheen matkustustarpeisiin takaluukku oli aivan liian pieni, mutta toisenlaisiin tarpeisiin se on vallan mainio tila.

Vakionopeudensäädin ja nopeusnäyttö helpottavat ajamista

Vakionopeudensäädintä oli mukava käyttää. Jopa jonossa ajaminen oli miellyttävää, kun säätimen nopeutta voi säätää kätevästi suoraan ratista vaihteisiin koskematta: esimerkiksi nopeutta hiljentäessä auto jarruttaa moottorilla, eikä meno ole nykivää. Kun auto osaa lukea nopeusrajoituksia, se jättää rajoituksen ohjaustauluun minulle muistutukseksi sopivasta ajonopeudesta. Todella kätevää, sillä en varmasti ole ainut, joka välillä unohtelee, että paljonkohan se rajoitus tässä kohtaa olikaan tai jokohan se muuttui toiseksi. Myös tutkanilmaisin ja siihen olevan matkan ilmoittaminen ovat käteviä liikenteessä.

Voisin suositella kavereille tätä autoa! <3

Miellyttävä ajettava

Kadjaria on helppo ja erittäin miellyttävä ajaa. Kokemusta tuli myös hiekkatieajosta, ja iso maavara on silloin mahtava juttu. Auto pysyy hyvin hallinnassa mutkaisellakin tiellä, vaikka toki kuskin jalasta se kaasun suuruus määräytyy.

Kiitän Autosalpaa yhteistyöstä ja suuresta luottamuksesta. Testiviikonloppuni Renault Kadjarin kanssa oli upea kokemus. Voisin suositella kavereille tätä autoa! <3


Testiajot

Janni Hussin matkat taittuvat Volvo XC40:llä

Janni Hussi viettää työnsä puolesta paljon aikaa tien päällä. Volvo XC40 on osoittautunut riittävän tilavaksi tarvittavan tavaramäärän kuljettamisessa, mutta myös näppäräksi kaupunkiautoksi. 

volvo XC40

Volvo XC40 on kaikin puolin fantastinen

Testikuljettaja Hermanni Meronen ei säästellyt kehuvia sanoja testattuaan uutta Volvo XC40 -autoa viikonlopun ajan. 

volvo XC40

Raikas, nuorekas, tilava ja toimiva Volvo XC40

Lahtelainen Janette Eerola sai viikonlopun ajaksi testiin uuden Volvo XC40:n ja antoi sille täydet viisi pistettä niin ulkonäön, ajomukavuuden, suorituskyvyn kuin tilojenkin perusteella. 

volvo XC40

Vauhdikas viikonloppu Volvo XC40:n kanssa

Laura Heikari vietti tapahtumarikkaan viikonlopun Volvo XC40 -testikuljettajana. Auto sai kiitosta muun muassa älykkäästä teknologiastaan, joka auttoi jopa parisuhdesovun säilyttämisessä. 

volvo XC40

Opel Insignia on hyvä perheauto

Kimmo Ranta pääsi testaamaan uutta Opel Insigniaa yhdessä perheensä kanssa. Kimmo on yhä tyytyväinen omaan liki kymmenen vuotta vanhaan Insigniaansa, mutta auton kehitys on mennyt hyvään suuntaan. 

opel INSIGNIA Sports Tourer Innovation 2,0 CDTI Start/Stop 125 K

Uusi Hyundai Kona on iso auto pienessä koossa

Tuusulalainen Karoliina Tolvi testasi uutta Hyundai Kona 1.0 T-GDI 6MT Styleä heinäkuisen viikonlopun ajan. Karoliina piti Konassa erityisesti sen helposta ja mukavasta ajettavuudesta. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT STYLE

Hyundai Konan 1 litran moottori oli positiivinen yllätys

Porvoolainen Juhani Niemi on kokenut kuljettaja, joka on ajanut monenlaisilla autoilla ja suhtautuu niihin omien sanojensa mukaan poikamaisella uteliaisuudella. Juhani yllättyi positiivisesti Konan pienen moottorin tehosta. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT COMFORT

Hyundai Kona on mukava ajettava

Hanna Keskinen ajaa paljon työnsä puolesta. Kokemuksen myötä hänelle on kertynyt selkeät näkemykset siitä, mitä hän autolta haluaa. Hanna perheineen tykästyi uuteen Hyundai Konaan. 

hyundai KONA 1,6 T-GDI 4WD 7DCT-AUT. COMFORT

Uusi Hyundai Kona yllätti suorituskyvyllään

Roni Koivunen sai Hyundai Konan käyttöönsä heinäkuisen viikonlopun ajaksi. Sukellusta harrastava Roni laittoi auton heti kovaan testiin ja lähti ystävänsä kanssa sukellusreissulle Alavudelle Kaatialan louhokselle. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT COMFORT

Koeajossa persoonallinen Hyundai Kona

Juulia Turunen sai käyttöönsä Havaijin saaren mukaan nimetyn katumaasturitulokkaan Hyundai Konan. Testiviikonlopun aikana Juulia ehti ajella niin asuinkaupungissaan Lahdessa kuin lähikaupungeissakin. 

hyundai KONA 1,0 T-GDI 6MT COMFORT

Uusi Renault Megane on sporttinen perhefarkku

Paholainen pukeutuu Pradaan, Megane punaiseen…väri, joka saa sen näyttämään entistäkin sporttisemmalta perheautolta! 

renault MEGANE

Uusi Renault Megane on pirteä ja helppo käsitellä

Meganessa oli kattava varustelu ja ajon aikana tuntuikin, että kaikki hallintalaitteet olivat helposti käden ulottuvilla.  

renault MEGANE

Nissan Micra on uudistunut ison harppauksen

Maantieajossa meno on vakaata ja voisi kuvitella istuvansa suuremmankin auton ratissa. Kaupungissa Micra kuitenkin taittuu sulavasti pieniinkin rakosiin, niin kuin näppärän kaupunkiauton kuuluukin. 

nissan MICRA

Uusi Nissan Micra on todella upea ilmestys

Micra olisi erittäin sopiva pientä kaupunkiautoa hakevalle, perheen kakkosautoksi tai nuoren kuljettajan ensimmäiseksi ajokiksi. 

nissan MICRA

Volvo XC60 kuljettaa Laura Monosen hiihtoladuille

Hiihtäjä Laura Monoselle Volvo XC60 on sopiva auto erityisesti tilavuutensa, turvallisuutensa ja ajomukavuutensa vuoksi. 

volvo XC60

Opel Astra: Linjakas ulkonäkö ja arkea helpottavat ominaisuudet

Odotin innolla uuden Astran testiajoa, sillä Opel on ollut luottoautoni vuosikymmenet. 

opel ASTRA

Uusi Volvo S90: miellyttävä, sporttinen ja turvallinen

Volvo S90 on todella sporttisen ja linjakkaan näköinen.  

volvo S90 D4

Volvo XC90: Älykkäät ominaisuudet tuovat turvaa ja helppoutta autoiluun

Jos olet jo iPhone-käyttäjä ja olet katselemassa katumaasturia, niin Volvo ja sen älykkäät ominaisuudet voivat olla just sun juttu! 

volvo XC90

Hyundai Tucson on seuraava autoni

Tucson on nykyaikaisen virtaviivainen ja tyylikäs niin sisältä kuin ulkoakin. Testiajo vain vahvisti päätöstäni siitä, että tämä on seuraava autoni. 

hyundai TUCSON

Kompakti ja sulavalinjainen Hyundai Tucson miellyttää silmää

Kaiken kaikkiaan asiallinen auto, joka sopii hyvin perheautoksi sekä ihmisille, jotka arvostavat ajomukavuutta ja tarpeellisia varusteita. 

hyundai TUCSON

Renault Kadjarin herkullinen väri kääntää katseita

Kun näin netissä Kadjarin ensimmäisen kerran, sanoin miehelleni, että tuossa on minun seuraava autoni.  

renault KADJAR

Voisin suositella Renault Kadjaria kaverille

Muotoilu on ihan selkeästi ranskalaisten laji – auto on nykyaikaisen virtaviivainen ja tyylikäs niin sisältä kuin ulkoa.  

renault KADJAR

Renault Kadjarissa on ison auton tuntua

Sisään saa kiivetä kuin maasturissa konsanaan.  

renault KADJAR

Hyundai i20: Oman kokoluokkansa kärkeä

Sisätiloiltaan uusi i20 on luokkansa parhaimmistoa. Edessä istuvat unohtavat istuvansa näin pienessä autossa.  

hyundai I20

Volvo XC90 on kerrassaan upea luksusauto

Autossa tuntee olevansa kuin kassakaapissa, turvassa ja poissa kaikelta pahalta.  

volvo XC90

Nissan Pulsar: Helposti ohjattava menopeli

Viikonloppuni Nissan Pulsarin kanssa oli ehdottomasti mukava kokemus! 

nissan PULSAR

Dacia Duster: Riittävästi vääntöä

Lisävarusteena saatava kosketusnäyttö on ehdottomasti hintansa väärti handfree:n ja gps:n myötä. 

dacia DUSTER

Dacia Duster on loistava valinta perheen kakkosautoksi

Hiekkatiellä neliveto oli loistava, pitoa löytyi tiukoissa mutkissa jopa irtosoralla! 

dacia DUSTER

Hyundai ix35: Positiivinen kokonaisuus

Parasta kylmänä talvipäivänä oli ratinlämmitin, joka sulatti kylmät sormet ja mahdollisti paljain käsin ajamisen. Onhan se turvallisempaa kuin paksut rukkaset kädessä.  

hyundai IX35

Hyundai ix35: Seniorit kiittävät mukavuudesta

Kun neljä senioria matkustaa Tampereelta Helsinkiin matalalla istuttavassa autossa, niin normaalisti perillä kaikilla on selkä jumissa ja lonkat vihoittelevat. Näitä ongelmia ei ollut lainkaan ix35:n kohdalla.  

hyundai IX35

Opel Corsan Hinta–laatu-suhde kohdallaan

Pisteet erityisesti pienen henkilöauton maineen karistamisesta. Sisätilat isollekin miehelle olivat todella hyvät. Kuskin paikalla ei yli satakiloista miestä ahdistanut mistään suunnasta. 

opel CORSA

Sutjakkaa menoa Opel Corsalla!

”Näppärä kaupunkiajossa ja sutjakka pikkuteillä. Eihän tämä kiihdyttäessä mikään Ferrari ole, mutta siksipä kulutuskin on jokaiselle kukkarolle sopivaa!”  

opel CORSA

Lapsetkin tykkäsivät Hyundai ix35:stä

Lapset innostuivat autosta: se on hauskan näköinen ja sinne on helppo nousta. Lisäksi takatilat ovat sellaiset, ettei kenenkään tarvitse istua polvet suussa. Yleensä kun puolen tunnin jälkeen alkaa takapenkiltä kuulua hermostunutta kitinää.  

hyundai IX35

Volvo V70: Ajaminen silkkaa nautintoa

Ajonäyttö kertoi heti nopeusrajoitukset kullekin tienpätkälle. 

volvo V70

Volvo V60: Volvo-laatua pienillä lisäherkuilla

Kojelaudan liikennemerkki kertoi nopeusrajoituksen, ohituskiellot sekä moottoritien alkamis- ja loppumismerkit. Kätevää!  

volvo V60

Volvo V60: Ajettavuudeltaan täyskymppi!

Ajossa huomioni kiinnittyi ensisijaisesti sopivan herkkään ja tarkkaan ohjaukseen.  

volvo V60

Volvo V60: Ohitustilanteiden unelma

Autossa on myös hyvä ja toimiva automaattivaihteisto. Vaihteet vaihtuivat vaivattomasti, eikä niiden olemassaoloon kiinnittänyt edes huomiota. 

volvo V60

Volvo V40: "Ekaa kertaa kelaan, että voisin ostaa Volvon."

Tykkäsin digitaalisesta mittaristosta, ja kuinka siihen sai valita eri teemoja. Mitä jos Volvon omistajat saisivat luoda kokonaan omia tyylejä, niin kuin kännyköihin. Se voisi olla aika hienoa.  

volvo V40