Lisätietoa Autosalpa Sopimuksesta

 

Osamaksupohjainen, omistamiseen perustuva rahoitustapa

Autosalpa Sopimus on osamaksupohjainen rahoitusvaihtoehto. Siksi siinä sovelletaan normaalia luottopäätöskäytäntöä. Sopimus edellyttää kasko- ja liikennevakuutuksen ottamista. Rahoituksen tarjoaa OP Yrityspankki Oyj, Teollisuuskatu 1 B, 00510 Helsinki.

Mitä autoja Autosalpa Sopimus koskee? 

Autosalpa Sopimuksen voi tehdä lähes mihin tahansa uuteen autoon. Sivuilla esitetyt autot ovat ainoastaan esimerkkejä. Mahdolliset lisävarusteet nostavat kuukausierän hintaa. Autosalpa Sopimusta ei voi yhdistää muihin tarjouksiin tai etuihin.

Asiakkaalla on vastuu auton ylläpidosta

Asiakkaalla on auton täysi ylläpitovelvoite, ja kaikki huollot ja korjaukset on teetettävä Autosalvassa, jotta sopimus jatkuu. Huollot ja vakuutukset eivät sisälly kuukausierien hintoihin, mutta voit tehdä autolle erillisen huoltosopimuksen.

Sopimuksen ylittävät kilometrit laskutetaan

Ylimenevät kilometrit laskutetaan hintaan 0,2 € / km sopimuksen päättyessä. 

Sitoudumme ostamaan auton takaisin 

Sitoudumme ostamaan asiakkaalta OP Yrityspankki Oyj:lle siirretyllä osamaksusopimuksella rahoitetun, sopimusta koskevan auton sopimukseen kirjatulla lunastushinnalla sopimuksen päättyessä. Asiakkaan on viimeistään yksi kuukausi ennen osamaksusopimuksen viimeisen erän maksupäivää ilmoitettava myyjälle, että haluaa myyjän lunastavan auton, ja palautettava auto myyjälle viimeisen erän maksupäivään mennessä. Sopimukseen määritelty lunastushinta on aina auton minimihinta. Mikäli vaihdat auton Autosalvassa viimeisen
sopimusvuoden aikana (24 – 36 kk), auton lunastushinta määräytyy avoinna olevan velkapääoman mukaan. 

Autosalpa Sopimus ei vaikuta asiakkaan vastuisiin osamaksusopimussuhteessa OP Yrityspankki Oyj:n kanssa. Asiakkaan on maksettava osamaksusopimuksen mukainen kauppahinta kokonaisuudessaan sopimuskauden kuluessa tai sovittava auton lunastuksesta myyjän kanssa ennen osamaksusopimuksen viimeisen erän maksupäivää. 

Voit lunastaa auton itsellesi missä tahansa vaiheessa sopimusta

Asiakkaalla on oikeus lunastaa sopimuksessa mainittu auto itselleen sopimuskauden aikana kulloinkin avoinna olevan velkapääoman määrällä, lisättynä mahdollisilla osamaksusopimukseen perustuvilla viivästyskoroilla ja perintäkuluilla sekä sopimuksen ennenaikaisesti päättyessä perittävällä palkkiolla. 

 

NÄIN PÄÄSET ALKUUN

ETUSIVULLE

 

Autosalpa pidättää oikeuden muutoksiin.

OP Osamaksu Plus takaisinostositoumuksen ehdot:

Myyjä sitoutuu ostamaan Asiakkaalta, OP Yrityspankki Oyj:lle siirretyllä osamaksusopimuksella rahoitetun sopimuksessa mainitulla lunastushinnalla. Asiakkaan on viimeistään 1 kuukausi ennen osamaksusopimuksen viimeisen erän maksupäivää ilmoitettava Myyjälle, että Asiakas haluaa Myyjän lunastavan auton ja palautettava auto Myyjälle viimeisen erän maksupäivään mennessä.

Mikäli Asiakkaalla on auto takaisinostettaessa maksamatta muita osamaksusopimukseen perustuvia maksueriä kuin viimeinen maksuerä, lunastus edellyttää, että sen yhteydessä sovitaan osamaksukauppalain ja kuluttajasuojalain mukaisesta vapaaehtoisesta tilityksestä. Tilityksessä Asiakkaan hyväksi luetaan auton arvo tilitystä tehtäessä. Tilityksessä OP Yrityspankki Oyj:n hyväksi luetaan maksamaton osuus osamaksurahoituksesta sekä erääntyneiden erien korot.

Tämä sopimus ei vaikuta Asiakkaan vastuisiin osamaksusopimussuhteessa OP Yrityspankki Oyj:n kanssa. Asiakkaan on maksettava osamaksusopimuksen mukainen kauppahinta kokonaisuudessaan sopimuskauden kuluessa tai sovittava auton lunastuksesta Myyjän kanssa ennen osamaksusopimuksen viimeisen erän maksupäivää.

Asiakkaalla on oikeus lunastaa sopimuksessa mainittu auto itselleen sopimuskauden aikana kulloinkin avoinna olevan velkapääoman määrällä, lisättynä mahdollisilla osamaksusopimukseen perustuvilla viivästyskoroilla ja perintäkuluilla sekä sopimuksen ennenaikaisesti päättyessä perittävällä palkkiolla.

Mikäli autolla on ajettu enemmän kuin sopimusajokilometrit, Myyjä on oikeutettu laskuttamaan Asiakkaalta ylikilometriveloitusta 0,20 €/km. Sopimuksen päättyessä kesken sopimuskauden sovelletaan kuukausikohtaisesti laskettavaa sopimuskilometrimäärää, joka saadaan jakamalla sopimuskilometrit sopimuskuukausien määrällä, aina kuluvan kuukauden loppuun laskien, riippumatta siitä minä kuukauden päivänä lunastus suoritetaan.

Auton palautuessa auton luovuttaneeseen liikkeeseen, on se palautettava lyhyt käyttöaika huomioon ottaen normaalissa hyvässä kunnossa ja ilman ulkoisia vaurioita. Auton määräaikaishuollot tulee olla huolto-ohjelman mukaisesti tehtynä Myyjän ohjeistuksen mukaisesti ja huoltokirjan ajantasainen päivämäärän/ajomäärän mukaisesti merkittynä. Asiakas on velvollinen suorittamaan auton mahdollisesta normaaliin hyvään kuntoon saattamisesta aiheutuvat kulut Myyjän osoittaman laskun mukaan. Normaalin hyvän kunnon määrittämisessä sovelletaan riitatapauksissa tavarantarkistajan lausuntoa. Mahdolliset tavarantarkistajan kustannukset jaetaan osapuolten kesken tasan. Asiakas on velvollinen palauttamaan kaikki autoon kuuluvat varusteet, avaimet ja renkaat auton palautuksen yhteydessä.

Lisäksi autosta on oltava suoritettuna lakisääteiset maksut asiakkaan hallinta-ajalta, esim. ajoneuvovero sekä katsastus oltava voimassa.